Selecteer uw land:
SULO Global
SULO France
SULO Germany
SULO Spain
SULO Benelux
SULO Россия
SULO UK
SULO Switzerland
SULO Chile
SULO Україна

ONZE  GESCHIEDENIS 

Sinds begin vorige eeuw is SULO synoniem voor afvalinzamelmiddelen. Met een combinatie van het erfgoed en de expertise van de Franse en Duitse vestigingen werd hiermee een proces voltooid dat in 2007 begon met de fusie tussen SULO en Plastic Omnium. Gesterkt door hun gemeenschappelijk doel, het beschermen en behouden van het milieu voor toekomstige generaties, groeiden de Franse en Duitse culturen van milieu- en afvalbeheer in de loop der tijd dichter naar elkaar.

VERENIGD VOOR EEN DUURZAME, LEEFBARE TOEKOMST

Het kiezen van SULO als uniforme merknaam in 2018 onderstreept nadrukkelijk de wens van het bedrijf om een pionier te zijn in de moderne circulaire economie. Nu is SULO een partner van wereldklasse voor overheden, bedrijven en organisaties die actief willen helpen bij het realiseren van een nette, leefbare en duurzame toekomst.

DE FRANSE TAK VAN DE FAMILIE- STAMBOOM PLASTIC OMNIUM

Het bedrijf kan zijn roots herleiden tot ‘Union Mutuelle des Propriétaires Lyonnais’ in 1875. In 1946 werd Plastic Omnium opgericht door Pierre Burelle, een innovatieve, kunstoffabricant die nog altijd één van Frankrijk belangrijkste werkgevers is.

In 1972 produceerde het bedrijf zijn eerste tweewielcontainer op zijn productievestiging in Langres. Deze werd in 1980 gevolgd door de vierwielcontainer en in 2003 door de opname van containers in een digitaal netwerk. In hetzelfde jaar begon de onderneming zich in te zetten voor het VN Global Compact. Dit project heeft als doel bedrijven op een duurzame en milieuvriendelijke manier te helpen bij hun productontwikkeling. Ten tijde van de fusie in 2007 had de dochteronderneming, Plastic Omnium Environment, een ongeëvenaard producten en dienstenaanbod ontwikkeld en was op dit gebied in ieder opzicht de leidende leverancier, die elk jaar 2.000.000 containers produceerde.

INNOVATIE IS ONS GEZAMENLIJKE DNA

De geschiedenis bewijst dat Plastic Omnium Environment in Frankrijk en SULO in Duitsland al decennia lang hetzelfde doel nastreven. Het samenbrengen van dit potentieel, om een wereldbekend merk uit te bouwen dat creativiteit en gezond beoordelingsvermogen gebruikt bij het helpen ondersteunen van de circulaire economie.

DE DUITSE TAK AAN DE FAMILIE- STAMBOOM SULO

Toen Friedrich Streuber in 1892 SULO oprichtte in de stad Herford, kon hij niet vermoeden dat zijn opvolgers 80 jaar later de geschiedenis zouden ingaan als pioniers in modern afvalbeheer. Dankzij de getrapte opnamerand konden containers voor het eerst mechanisch worden geledigd, waarbij de ergonomie voor de afvalophalers werd verbeterd.

Ook de introductie van de vierwielcontainer in 1980 was in die mate baanbrekend. Een decennium later profileerde SULO zich in zijn rol als pionier in afvalbeheer door het introduceren van geavanceerde identificatie- en weegtechnologie.

© SULO Benelux