Selecteer uw land:
SULO Global
SULO France
SULO Germany
SULO Spain
SULO Benelux
SULO Россия
SULO UK
SULO Switzerland
SULO Chile
SULO Україна

 DUURZAME  ONTWIKKELING

Als het gaat om verantwoordelijke zorg voor ons milieu zijn milieu-oplossingen met een gesloten kringloop van essentieel belang. Het is onze visie om het gebruik van fossiele brandstoffen tot een minimum te beperken. Om dit te bereiken, vertrouwen we consequent op innovatieve productieprocessen, efficiënte productgeometrie en recycleerbare materialen. Het succes van SULO’s Circular Eco duurzaamheidsproces blijkt uit de toekenning van het Blue Angel-ecolabel in Duitsland en de AFAQ-certificering voor voorbeeldige circulaire economie in Frankrijk.

VOORSTANDER VAN EEN NETTE EN LEEFBARE WERELD

Consequent grondstoffen besparen

Het verlagen van de consumptie van grondstoffen begint al tijdens het productieproces waarbij zo weinig mogelijk materiaal wordt gebruikt. Onze optimale containergeometrie is op dit gebied baanbrekend. De multi-sequentiële injectie vergroot de productie-efficiëntie en garandeert tegelijkertijd de hoogwaardige producten waar SULO om bekend staat.

Consequente recycling

Principieel zijn alle componenten die we gebruiken volledig recycleerbaar, waarmee we aan de eisen van de gesloten, recycleerbare materiaalkringloop voldoen. Met een breed assortiment producten, hoofdzakelijk gemaakt van HDPE, dat afkomstig is van “end of life” afvalcontainers, is SULO een toonaangevende pionier in ecologische duurzaamheid. De productie van RAL-gecertificeerde minicontainers, gemaakt van post-consumer gerecycleerde materialen, gaat nog een stap verder, met deze vernieuwde ecologische productietechniek verdiende SULO het Blue Angel-ecolabel. Meer dan 80% van de kunststof in deze containers is gemaakt van gerecycleerde consumentenproducten, zoals kunstofverpakkingen en flessen.

Voortdurend verder verkleinen van onze CO2-voetafdruk

Zelfs verbeteringen die op het eerste zicht maar weinig effect op het milieu lijken te hebben, kunnen over het geheel een groot verschil maken. Optimale stapelbaarheid van onze producten bespaart bijvoorbeeld 30% ruimte bij transport en opslag en heeft een meetbaar positief effect op onze ecologische voetafdruk.

DE GESLOTEN MATERIAALKRINGLOOP:
CIRCULAR ECO®

Hier vindt u de doelstellingen, mijlpalen en effecten van de circulaire economie zoals SULO die heeft geïmplementeerd onder zijn handelsmerk Circular Eco®, dit geheel gebruikt SULO om het actief nastreven van onze doelstellingen mogelijk te maken. Dit alles ten voordele van milieu-en klimaatbescherming (bijvoorbeeld het minimaliseren van onze CO2-voetafdruk.

EERSTE AFAQ-GECERTIFICEERD FRANS BEDRIJF

SULO is de eerste Franse onderneming die werd onderscheiden met het AFAQ Economie Circulaire-ecolabel. De beoordeling wordt uitgevoerd volgens de XP X30-901-norm, die het potentieel van een bedrijf voor het vervaardigen van producten binnen een circulaire economie beoordeelt. SULO ontving deze certificering voor twee Circular Eco-projecten op onze productie eenheid in Langres:

  • 100% recycleerbare containers die geheel van gerecycleerde materialen gemaakt zijn
  • Integratie van ten minste 60% post-consumer gerecycleerde materialen (flessen, deksels, etc.) bij de productie van onze kunststofcontainers

DE BLUE ANGEL – EEN GOED TEKEN VOOR HET MILIEU

SULO bezit het felbegeerde Blue Angel-ecolabel al vele jaren voor het produceren van minicontainers uit 80% gerecycleerde kunststof, hetgeen onze status als pionier in duurzaamheid en innovatieve materiaalkwaliteit nog eens benadrukt. De Blue Angel is het bekendste milieulabel ter wereld en wordt op basis van zeer strenge criteria toegekend door het Duitse Ministerie van Milieu. De voorwaarde voor plasticverwerkende bedrijven is de onafhankelijke EuCertPlast-certificering volgens de EU-regelgeving. Naast de materiaalsamenstelling van producten worden op jaarbasis ook operationele normen beoordeeld, zoals personeelskwalificaties, kwaliteitsbewaking en milieubescherming.

© SULO Benelux